Andere kost - Podcast

In Andere Kost duiken we in de wereld van eten, drinken én de gastvrijheid die zo essentieel is in de zorg. Het belang hiervan wordt vaak nog onderschat. Maar goed eten en drinken, en daar ook écht van kunnen genieten, is zó belangrijk! Patiënten herstellen sneller door goede voeding, en bewoners en cliënten blijven er langer vitaal door. Daarom is het ook zo belangrijk om alle kennis die er over dit onderwerp is, met elkaar te delen.

In iedere aflevering delen inspirerende gastsprekers uit verschillende sectoren bijzondere verhalen, observaties en innovaties. Over uiteenlopende onderwerpen zoals omgaan met personeelstekort, tegengaan van voedselverspilling, duurzaamheid en welzijn. Verwacht een heleboel eyeopeners, superhandige tips, en inspirerende verhalen. Je luistert de podcast op Spotify, Apple podcasts, YouTube of Springcast.

Geef je oren de kost en duik mee in de wereld van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Je vindt de laatste afleveringen hier.

#5. Gastvrijheid in de zorgsector

Gastvrijheid...Voor velen roept het associaties op met gezellige restaurants en sfeervolle hotels, maar wist je dat gastvrijheid ook een cruciale rol speelt in de zorgsector? Onderzoek wijst uit dat zorginstellingen die gastvrijheid omarmen, beter presteren en meer tevreden patiënten en bewoners hebben. Maar wat betekent dat eigenlijk in de context van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen?

#4. Aandacht voor kauw- en slikproblemen

Zelden staan we stil bij het complexe proces dat plaatsvindt wanneer we eten, kauwen en slikken. Voor mensen die lijden aan dysfagie – oftewel kauw- en slikproblemen - is het nemen van een hap van hun favoriete maaltijd helaas niet vanzelfsprekend.

#3. De rol van plantaardige voeding in de zorg van morgen

De zorgsector is de grootste cateraar van Nederland. Jaarlijks worden er miljoenen maaltijden geserveerd in ziekenhuizen, verpleeginstellingen en revalidatiecentra. Maar wat als die maaltijden veel meer kunnen zijn dan ‘alleen’ voeding?

#2. Een kwestie van smaak

Smakelijk eten! Een veelgehoorde uitdrukking die vaak over de lippen rolt. Maar wat als die simpele woorden hun betekenis verliezen? Wat als smaak en geur, de essentiële ingrediënten van een heerlijke maaltijd, opeens verdwijnen?

#1. Meer tijd voor zorg en toch vers koken?

Een tekort aan gekwalificeerd personeel is in de zorg een groeiend probleem. Hoe kun je dan toch vers blijven koken voor bewoners en tegelijkertijd genoeg tijd over houden voor zorg?

Trailer Andere Kost

In de trailer van Andere Kost stelt onze podcast-host Myrian Ermes zichzelf én de podcast kort aan je voor. Wat kun je verwachten? Welke onderwerpen komen aan bod? En waarom start Van Hoeckel eigenlijk met een podcast? Myrian vertelt het je in 2 minuten.

Geen aflevering missen?

Luister alle afleveringen via deze pagina, of abonneer je op Andere Kost via jouw favoriete podcast-app of natuurlijk via Spotify, Apple podcasts of via YouTube.

Tip de redactie!

Heb je een onderwerp dat niet mag ontbreken in de Andere Kost-podcastserie? Ken je een autoriteit op het gebied van eten en drinken in de zorg? Of heb je een inspirerend verhaal? Laat het weten! Stuur een mail naar anderekost@vanhoeckel.nl

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen