Ontbijtrecepten


Eiermuffins met ontbijtspek en groene kruiden
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten | Voor 12 stuks
Ingrediënten:
6 eieren
15 cl volle melk
12 plakjes ontbijtspek
1 el fijngesneden bieslook
1 el fijngesneden peterselie
versgemalen peper
zout
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Breek de eieren in een kom en roer goed los met de melk.
- Voeg de peterselie en de bieslook toe en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
- Vet de binnenkant van de muffinvormen lichtjes in en bekleed met een plakje ontbijtspek.
- Schenk er het eiermengsel in en plaats de muffinvormen in de voorverwarmde oven.
- Laat in ongeveer 15 minuten bakken tot het ei volledig gestold is en mooi goudbrein gekleurd is.
- Laat iets afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en serveer wam of lauwwarm.


Sandwiches met gerookte zalm, komkommer en kruidenroomkaas
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten | Voor 6 personen
Ingrediënten:
5 plakken trammezzini brood
300 gram gerookte zalm
1 komkommer
125 gram kruidenroomkaas
Aan de slag:
- Smeer alle plakken trammezzine brood lichtjes in met de kruidenroomkaas.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en verdeel de plakjes over 2 sneden brood.
- Beleg 2 sneden brood met de gerookte zalm.
- Leg de sneden brood met gerookte zalm op de sneden met komkommer en leg er tenslotte de sneden met enkel kruidenroomkaas omgekeerd op.
- Snijd de sandwich in drieeën en snijd vervolgens schuin doormidden.
- Zet de sandwiches vast met een prikker of maak een prikker van een takje verse tijm of rozemarijn.