Deze foodtrends vallen op! 

1 Gemak, maar wel gezond!

Druk, druk, druk! Daardoor hebben we behoefte aan makkelijk te bereiden eten en drinken, zeker in de zorg. Nieuw hierin is dat gemak eveneens gezond is. Voorgesneden groente en fruit zijn daarvan een goed voorbeeld en ook onze conveniencemaaltijden zijn een gezonde keuze!

2 Focus op bewust eten en drinken

We waarderen onze gezondheid nog meer dan voorheen. Daarom staan we bewuster stil bij wat we serveren, wat iemand nodig heeft en wat hij of zij binnenkrijgt. We zien gezond eten en drinken steeds meer als een middel om gezond te blijven of weer te worden.

3 Smaakvol in een aangepaste consistentie

Kauw- en slikproblemen komen vaak voor. Zoete toetjes is misschien wel het eerste waar je aan denkt maar het kan ook anders! We zien dat er steeds meer wordt geëxperimenteerd met hartige, smaakvolle producten in een aangepaste consistentie.

4 Van boerderij naar bord: kiezen voor lokaal

Sperziebonen uit Kenia of appels uit Nieuw-Zeeland? De afgelopen tijd werden we opgeroepen tot ‘Support Your Locals’ en dus kozen we steeds meer voor lokaal eten en drinken, zoals eieren van de boer uit de buurt en groente en fruit van Hollandse bodem. Met ons duurzaam assortiment Eerlijk & Heerlijk helpen we je op een eenvoudige manier wegwijs te worden in de wereld van duurzame food- en non-foodproducten. En een verantwoorde keuze te maken. Daarbij hanteren we vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek. Op www.vanhoeckel.nl/duurzaamheid lees je alles terug over duurzaamheid.

5 Gerechten van vroeger

Veel gerechten van vroeger zijn terug van weggeweest. En wat ook kan, is dat een klassiek gerecht een moderne twist krijgt. Neem bijvoorbeeld de varkenshaas op pagina 24: een mooie klassieker, maar dan helemaal van nu! Tip! Je kunt ook voor een Italiaanse variant gaan met een Italiaans kruidenmengsel van oregano, peterselie, tijm en koriander om de varkenshaas een smakelijke twist te geven.

6 Aandacht voor eiwit

Eiwitten spelen een belangrijke rol als we ouder worden en vooral bij ziekte en herstel. Vlees en vis bevatten veel eiwitten. Dat is bekend. Wat nu ook steeds bekender wordt, is dat plantaardige eiwitten eveneens kunnen bijdragen. Peulvruchten, zoals kikkererwten en linzen zijn bijvoorbeeld een goede bron van eiwit.

7 Kleur op je bord

Elke groentesoort heeft zijn eigen palet aan vitamines en mineralen. Iedere kleur bevat verschillende voedingsstoffen. Neem bijvoorbeeld paarse groente- en fruitsoorten. In bosbessen zit magnesium en een aubergine bevat mangaan dat de botten ondersteunt.

8 Speciale aandacht

voor smaakVeel mensen met corona verloren hun geur en smaak. Daardoor is experimenteren met smaak weer helemaal ‘booming’. Experimenteren met smaak, bijvoorbeeld met kruiden en specerijen, helpt eten weer aantrekkelijker te maken.

9 Comfortfood: aandacht voor eten

We willen weer zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen en daar hoort gezellig tafelen ook bij. Deze herfst en winter kiezen we voor comfortfood dat je bewust samen eet, oftewel shared dining.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen