Cocktails
Sangria 0.0
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Voor 1 grote kan
- 147152 1,5 ltr druivensap
- 195083 1 citroen
- 754405 1 sinaasappel
- 82015 1 handpeer
- 101636 1 st. Elstar appel
- 172433 70 gram pitloze blauwe druiven 1
- 15718 ijsblokjes
Schenk het druivensap in een grote kan. Snijd de helft van de sinaasappel en de citroen in plakjes. Rasp van de andere helft de schil en voeg toe aan het druivensap. Voeg er ook het sap van de halve citroen en de halve sinaasappel aan toe. Schil de appel en de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in mooie parten en voeg samen met de plakjes sinaasappel en de citroen toe aan het druivensap. Snijd de druiven doormidden en voeg eveneens toe. Voeg er lekker wat ijsblokjes aan toe. Roer voorzichtig door met een spatel en serveer er glaasjes met rietjes en vorkjes bij.
Tip: “Wil je het extra feestelijk maken, dan kun je nog allerlei verse rode vruchten aan de sangria toevoegen, zoals frambozen, bramen of rode besjes. Takjes verse munt maken de sangria helemaal af.”
Spicy Pear
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Voor 4 glazen
- 775668 4 dl perensap
- 551404 2 cm verse gember
- 470933 1 limoen
- 332685 1 kaneelstokje
- 333759 1 tl roze peper
- 82015 ½ handpeer
- 21678 2 dl bruiswater
- 115718 ijsblokjes
Snijd de gember in dunne plakjes. Snijd 4 mooie plakjes van de limoen. Rasp de schil van de rest van de limoen en pers het sap uit. Meng in een kom of in een cocktailshaker het perensap met het limoensap en de rasp en voeg er de plakjes gember, het kaneelstokje en de blauwe bessen aan toe. Voeg enkele ijsblokjes toe en roer stevig door of shake goed door elkaar. Verdeel over 4 glazen en vul ieder glas verder op met het bruiswater. Voeg nog enkele ijsblokjes toe en garneer met limoenschijfjes en partjes peer.