Optimale smaakbeleving 

In onze eigen keuken bereiden wij dagelijks convenience maaltijden en maaltijdcomponenten voor care- en cure-organisaties. Bij Van Hoeckel vinden we het belangrijk dat jouw patiënten en cliënten elke dag genieten van een heerlijke maaltijd. Maar hoe stellen onze koks en diëtisten deze smaakvolle en gezonde maaltijden samen? Onze productontwikkelaar Roger Sinke vertelt het je graag.

De GPS-methode

Daarom maken we bij de maaltijdsamenstelling gebruik van de GPS-methode. "Een methode die door gerenommeerde koks is ontwikkeld voor de borging van een smakelijke maaltijd. Met de GPS-methode in ons achterhoofd bereiken we de ultieme smaakbeleving. Ik leg je graag uit waar GPS voor staat:

  • De G staat voor geur
    Geur is erg belangrijk voor de smaakbeleving. Het is de eerste kennismaking met de maaltijd en vindt plaats voordat patiënten of cliënten de maaltijd gaan nuttigen.
     
  • De P staat voor de prikkeling in de recepturen
    De prikkeling kan worden verzorgd door een tinteling op de tong, maar ook door een bite in een onderdeel van de maaltijd. Dit doen we bijvoorbeeld door het gebruik van verse peper, pijnboompitten of een andere nootsoort in onze maaltijden. We verrassen de smaakpapillen van jouw patiënten en cliënten graag.
     
  • De S staat natuurlijk voor smaak
    De smaak die we allemaal willen: het zoute of juist het zoete en niet te vergeten een zuurtje of bittertje. De juiste combinaties en balans is hierin zeer belangrijk. Door het opnemen van deze essentiële onderdelen in de maaltijd stuwen wij de beleving van de maaltijd naar een hoger niveau".
Wij maken gebruik van verse ingrediënten, maar zorgen er ook voor dat het gebruik van zout zoveel mogelijk wordt beperkt. Om de smaak van de maaltijd, maar natuurlijk ook de geur, van de maaltijd optimaal te houden, worden kruiden en specerijen toegevoegd

Zorg voor een gezonde maaltijd

Naast de borging van een smakelijke maaltijd houden we bij Van Hoeckel in de samenstelling en ontwikkeling van onze maaltijden ook rekening met de invloed van de maaltijd op de gezondheid van jouw patiënten en cliënten. "Wij maken gebruik van verse ingrediënten, maar zorgen er ook voor dat het gebruik van zout zoveel mogelijk wordt beperkt. Om de smaak van de maaltijd, maar natuurlijk ook de geur, van de maaltijd optimaal te houden, worden kruiden en specerijen toegevoegd".

Lekkere en gezonde voeding is belangrijk voor het welzijn en herstel van jouw cliënten of patiënten. We kijken graag samen met jou waar we jouw zorgorganisatie kunnen ondersteunen op dit gebied.

Meer over onze convenience maaltijdoplossingen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen