Flevoziekenhuis gaat voor nieuw voedingsconcept

Het Flevoziekenhuis in Almere stelt de patiënt met het nieuwe voedingsconcept meer dan ooit centraal. Volgens Arthur Kolks, hoofd Gastvrijheid bij Flevoziekenhuis, gaat het ziekenhuis daarbij op zoek naar het beste concept passend bij het ziekenhuis en maken hierbij gebruik van de kennis en expertise van Van Hoeckel en haar partner SYNDLE. Voor het nieuwe voedingsconcept wordt inspiratie opgedaan bij de voedingsconcepten Puur, Beleef en Eten voor Jou. Diverse werkgroepen in het Flevoziekenhuis werken op dit moment hard aan de ontwikkeling en invulling van het voedingsconcept. Zij worden daarbij ondersteund door Van Hoeckel en SYNDLE.

Architect
“Onze ondersteuning is gebaseerd op onze 360° Foodcare-aanpak, waarmee we al diverse op maat gemaakte voedingsconcepten hebben ontwikkeld en geïmplementeerd. In deze aanpak bekijken we vanuit alle invalshoeken wat de meest geschikte oplossing is voor een vraagstuk. Daarmee helpen wij het ziekenhuis om hun wensen en visie te vertalen naar een concreet voedingsconcept. Uiteindelijk bepaalt de projectgroep van het Flevoziekenhuis de richtlijnen voor het nieuwe concept”, aldus Roy Kroos – conceptmanager Van Hoeckel.

Maaltijden
Alle patiënten krijgen zes keer per dag een maaltijdmoment aangeboden. De maaltijden zijn zo samengesteld dat er voldoende eiwitinname is, wat de medische behandeling ondersteunt. Daarbij wordt er rekening gehouden met de diversiteit in de verschillende patiëntgroepen van het Flevoziekenhuis.

Door de maaltijden grotendeels zelf te bereiden, is en blijft de kwaliteit hoog. Het Flevoziekenhuis kiest daarbij voor een combinatie van vraag gestuurd serveren van lunch en diner en aanbod gestuurd serveren van ontbijt en tussendoormomenten. Zo sluit de dienstverlening beter aan bij de momenten dat de patiënt zin heeft in eten of gewend is om te eten. Het serveren kan per afdeling en per moment verschillen. De patiënt krijgt zelf meer regie bij de keuze van het serveermoment. Deze werkwijze zorgt tevens voor een forse daling van het waste.

Optimale ondersteuning
Kennis, service en betrokkenheid van de medewerkers en de presentatie van de maaltijden faciliteren én stimuleren de patiënt tot het maken van de juiste keuzes. Bovendien draagt dit bij aan de patiënttevredenheid, een gastvrije beleving en een optimale ondersteuning op de behandeling voor de patiënt.

Het Flevoziekenhuis streeft ernaar het nieuwe voedingsconcept in het tweede kwartaal van 2020 te implementeren. Om het concept te beoordelen en te waarborgen wordt - met een 0, 1 en continumeting – de patiënttevredenheid, gastvrijheidsbeleving en voedingsinname gemeten. 

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen