‘Nederland is mijn nieuwe thuis’

‘NEDERLAND IS MIJN NIEUWE THUIS’

KACPER HEDRYCH KRIJGT KANSEN BIJ Van Hoeckel ÉN PAKT ZE

Bij Sligro Food Group proberen we het maximale uit onze medewerkers te halen. Bijvoorbeeld door ze kansen te bieden om zichzelf te ontwikkelen. Kacper Hedrych is een perfect voorbeeld: Hij startte in 2011 als uitzendkracht bij Sligro en is inmiddels opgeklommen tot groepsmanager. Tot april 2011 heeft Kacper (die nu 30 is) een prima leven in Polen.

Hij woont in Pozna en is als visual merchandiser actief voor modebedrijven Cottonfield en Matinique. “Toen het bedrijf werd overgenomen, was er geen plaats meer voor mij. Maar ik moest wél gewoon hypotheek betalen… Ik moest een keuze maken en besloot geld te gaan verdienen in het buitenland.”

Stormachtige carrière Via uitzendorganisatie Hobij kwam Kacper bij Sligro terecht. “Ik ben begonnen als orderverzamelaar in DC Doornhoek. Ik sprak geen woord Nederlands, maar vanaf moment één hebben de mensen om me heen me geholpen. Ook kon ik al snel starten met een mbo-2 opleiding logistiek.”

Daarna ging het snel. Kacper werd assistent teamleider Folderplein startte een mbo-3 opleiding en een jaar later werd hij gevraagd als teamleider Folderplein. In januari 2018 klom hij zelfs op naar zijn huidige functie: groepsmanager Bezorgservice bij Van Hoeckel. Ook staat Kacper op het punt om zijn mbo-4 opleiding af te ronden.

Jong Oranje

“Wat me enorm geholpen heeft in de stappen die ik heb gemaakt, is het Jong Oranje-traject van Sligro. Ik ben de taal steeds beter gaan beheersen en ontdekte keer op keer dat ik niet werd gezien als buitenlander, maar als collega. Dat heeft mijn zelfvertrouwen veel goed gedaan.”

Nooit meer weg

“Sligro is een bedrijf dat veel kansen biedt”, vervolgt Kacper.
“Leidinggevenden proberen altijd potentie te ontdekken in hun mensen.

Maar: je moet je kansen wél zelf pakken. Ik voelde de prikkels om dat te doen, wil me iedere dag opnieuw bewijzen. Ik ben het bedrijf enorm dankbaar. Nederland is mijn nieuwe thuis en als het aan mij ligt, ga ik nooit meer ergens anders werken.”

Wie is Kacper Hedrych?

Kacper Hedrych (30) woont samen met zijn echtgenote Ania (die hij bij Sligro heeft leren kennen) in Cuijk. Ze hebben samen een zoontje:

Julian (4), die net naar de basisschool gaat. Zijn vrije tijd besteedt Kacper het liefst aan zijn gezin, maar ook muziek is een grote passie. “Ik luister veel muziek en speel zelf gitaar. Mijn favoriete band: Pearl Jam, zonder twijfel.”

Van Hoeckel Kacper Hedrych