'Lokaal 219' een feit bij Cordaan Eben Haëzer

Het nieuwe restaurantconcept voor Eben Haëzer, een groot woonzorgcentrum van Cordaan in Amsterdam, is een feit! Onder de naam Lokaal 219 maakt het restaurant op dit moment de start.

Woonzorgcentrum Eben Haëzer biedt bewoners een unieke combinatie van aanleunwoningen, éénkamerappartementen en een dienstencentrum. Om in te spelen op de ontwikkeling dat ouderen met een lichte zorgvraag steeds langer thuis blijven wonen, is er een transformatie gaande. Dankzij de unieke samenwerking tussen Cordaan en het AMC wordt samen de eerste wijkkliniek van Nederland geopend in Eben Haëzer, speciaal voor ouderen met een acute zorgvraag.

Samen eten
Een metamorfose van het restaurant is daar een essentieel onderdeel van. Dit restaurant wordt een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar bewoners en externe gasten dagelijks vertoeven. Samen eten is het uitgangspunt, en altijd vanuit een horecamatige denkwijze. Maaltijden worden bijvoorbeeld onder toeziend oog van alle bezoekers bereid en er is veel interactie met de keuken. Op die manier dragen de aangename eet- en drinkmomenten wezenlijk bij aan het woongenot van bewoners.

Lokaal 219
Bij een bijzonder restaurant hoort een bijzondere naam. Met de knipoog naar het huisnummer van Eben Haëzer is de nieuwe naam Lokaal 219 officieel.