Duurzaam assortiment

Eerlijk & Heerlijk

Met ons assortiment eerlijk & heerlijk helpen we je op een eenvoudige manier wegwijs te worden in de wereld van duurzame food en non-food producten. En een verantwoorde keuze maken. Daarbij hanteren we vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek.

De weg naar het bord
Bij ons teltniet alleen het resultaat op het bord. We verdiepen ons meer en meer in de weg die producten hebben afgelegd tot aan het bord. Zo werken wij samen met
leveranciers die zich inzetten voor een beter product wat beter is voor de klant én beter voor zijn omgeving. Hoe beter wij ons werk doen door duurzame stappen te zetten, hoe eenvoudiger je als klant een verantwoorde keuze kunt maken. We helpen je graag op weg. 

Meer dan keurmerken
Producten die onder eerlijk & heerlijk vallen zijn duurzaam. Dat borgen we vooral door te werken met onafhankelijke keurmerken. Behalve bij streekproducten, die voldoen aan de eigen voorwaarden van Sligro. Een product kan meerdere keurmerken hebben en dus ook onder meerdere pijlers vallen. En we kijken ook verder dan keurmerken. We geloven in producten die op een bijzondere wijze zijn geproduceerd, vanuit een persoonlijke motivatie van de boer, teler of producent. Het gaat om producten waarvan wij vinden dat ze beter zijn voor de klant (in gezondheid en kwaliteit bijvoorbeeld). En om producten die volgens onze visie beter zijn voor de bron en hun omgeving (op het gebied van milieu, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden bij producenten).   

Pijler 1: Biologisch
Biologisch zegt iets over de manier waarop ons voedsel gemaakt wordt. Zo kiezen biologische boeren voor een natuurlijke manier van gewassen telen en houden rekening met het natuurlijke gedrag van dieren.

Pijler 2: Duurzaam
De producten binnen deze pijler noemen we niet voor niets duurzaam. Ze komen van leveranciers die oog hebben voor milieubehoud en/of dieren op een verantwoorde manier laten opgroeien. Deze producten dragen keurmerken als Beter Leven en Label Rouge. Maar denk ook aan Milieukeur, het keurmerk voor zowel dierenwelzijn als milieubehoud.

Pijler 3: Eerlijke handel
Wij geloven in eerlijke handel die bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. Handel met respect voor mensenrechten en een beter inkomen voor producenten en werknemers. Eerlijke handel draagt bij aan betere landbouwmethoden, werkomstandigheden, oogst en leefomgeving.

Pijler 4: Streek
Wij geloven in goed en eerlijk eten van lokale leveranciers. Daarom kiezen we zo veel mogelijk voor goede Nederlandse streekproducten. Onze streekproducten kun je ook in Sligro-vestigingen buiten de streek verkrijgen, omdat ze relevant zijn voor klanten in heel Nederland.