Beter Ontmoeten voor het gezonde ziekenhuisrestaurant

De overheid heeft in het preventieakkoord vastgesteld dat in 2030 het voedingsaanbod in alle ziekenhuizen gezond moet zijn. Daar gaan wij uiteraard niet op wachten, we denken graag nú al met je mee. Dat doen we met een passend concept voor personeels- en bezoekersrestaurants in ziekenhuizen: Beter ontmoeten. Onze conceptmanager Janneke Ketelaars zet de belangrijkste highlights op een rij.

Janneke Ketelaars - Van Hoeckel Janneke Ketelaars - Van Hoeckel

Gezondere horeca in ziekenhuizen

Met Beter Ontmoeten richten we ons speciaal op de personeelsrestaurants in de zorg. Het concept is volledig gericht op gezonde voeding. We maken van goed eten, onze zorg.

“Een belangrijk focuspunt is dat we gezond eten meer gaan promoten: gezond wordt het nieuwe normaal”, begint Janneke. “Dat kan op allerlei manieren, natuurlijk door een aantrekkelijk en verleidelijk aanbod, maar ook signings of acties. Zo sturen en stimuleren we gezond eten op een bewuste, maar vooral onbewuste manier. Dit sluit tevens mooi aan bij de veranderende behoefte van de gemiddelde Nederlander. Die is meer en meer op zoek naar gezonde en bewuste voeding. Dat gaan we benutten en voeren we stapsgewijs in. Vanaf 2025 is de minimaal de helft van het aanbod gezond in ziekenhuizen, zo bouwen we door naar 100% in 2030.”

In het ene ziekenhuis geeft men de voorkeur aan een rustieke bruine boterham met bieslookkaas, rucola en balsamicodressing, terwijl elders een ‘gewone’ bruine boterham met kaas veel meer wordt gewaardeerd.

De Foodbank

Ieder ziekenhuis is anders en zo ook de behoeften van de medewerkers. Janneke vertelt: “In het ene ziekenhuis geeft men de voorkeur aan een rustieke bruine boterham met bieslookkaas, rucola en balsamicodressing, terwijl elders een ‘gewone’ bruine boterham met kaas veel meer wordt gewaardeerd.”

Om met Beter Ontmoeten een passend concept voor ieder ziekenhuis op te zetten werken wij met een Foodbank. “We plaatsen hier per doelgroep een passend aanbod in. Per ziekenhuislocatie kunnen we dan aan de hand van de doelgroepen bekijken wat het meest passende aanbod is. Dit doen we in verschillende productcategorieën. De verschillende doelgroepen worden hierin onderverdeeld. Om het meest passende assortiment voor een ziekenhuis vast te stellen, voeren we een gezamenlijk doelgroeponderzoek uit alvorens we starten met de implementatie van Beter Ontmoeten. De balans in het aanbod wordt afgestemd op de vertegenwoordiging van de doelgroepen in het ziekenhuis”

Beter Ontmoeten - Van Hoeckel Beter Ontmoeten - Van Hoeckel

Een totaalconcept

We gaan nog een stapje verder dan alleen het bieden van een gezonder en passend aanbod in ziekenhuisrestaurants. Wij leveren een totaalconcept. “Denk aan het begeleiden van personeel, zowel in het bereiden van de producten als het presenteren ervan. Daarnaast wordt ook ingespeeld op een minimale waste: we zorgen dat producten die vandaag niet worden verkocht, morgen in een andere toepassing verwerkt kunnen worden. Ook werken we duurzaam, onder andere door de hoeveelheid verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk te beperken. Dat maakt Beter Ontmoeten een heel mooi totaalconcept. Een concept dat passend bij uw ziekenhuis, bij uw medewerkers en bij de ontwikkelingen in onze maatschappij.”

Wil je meer informatie ontvangen over hoe je jouw ziekenhuisrestaurant gezonder kan maken? Neem dan contact op met conceptmanager Janneke Ketelaars.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen