Recepten

kikkererwt kikkererwt

Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten
1 blik kikkererwten
1 tl cajun kruiden
2 el olijfolie

Open het blik kikkererwten en spoel goed in een zeef. Laat de kikkererwten een beetje drogen of dep met keukenpapier. Strooi de kikkererwten op een bakplaat en kruid met de cajunkruiden en de olijfolie. Rooster de kikkererwten 10 minuten in een oven van 200°C, schep de kikkererwten goed om en rooster nogmaals 10 minuten zodat ze lekker knapperig zijn.

Salade Salade

Lauwwarme salade van haricots verts met salieboter

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten   |  Voor 8 personen 

Ingrediënten: 
1 kg haricots verts
6 st. sjalot
sap en rasp van ½ citroen
2 el grove mosterd
75 gram geroosterd amandelschaafsel
scheutje olijfolie
versgemalen peper
zout

-Maak de sjalotten schoon, snijd in dunne ringen en smoor deze in een scheutje olijfolie tot ze helemaal zacht zijn geworden. Neem uit de pan en houd apart.
-Maak de haricots verts schoon en snijd doormidden.
-Breng een pan water met een snufje zout aan de kook en blancheer de boontjes er in tot ze beetgaar zijn.
-Giet de boontjes af, meng met de sjalot en voeg er het citroensap en de -rasp, de mosterd en een scheutje olijfolie aan toe.
-Schep er het amandelschaafsel doorheen en kruid met zout en peper.
-Serveer de salade onmiddellijk of serveer deze later als koude salade.

Geroosterde roseval aardappels met salieboter

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten |  Voor 8 personen

Ingrediënten:
1.000 gram roseval aardappels
8 takjes verse salie
100 gram roomboter
versgemalen peper
zout

-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Borstel de roseval aardappels schoon en dep goed droog.
-Breng in een pan water met een snufje zout aan de kook en kook er de aardappels in ongeveer 12-15 minuten net beetgaar in.
-Verwarm ondertussen in een steelpan de roomboter met de takjes salie en lekker wat versgemalen peper. Laat 8 minuten zachtjes trekken, zodat de smaken lekker in de boter trekken.
-Giet de aardappels af, laat uitwasemen en plet ze vervolgens met de achterkant van een pan.
-Schep in een ovenschaal en schenk er de boter overheen.
-Laat nog zo’n 15 minuten roosteren in de oven. Kruid eventueel nog met een snufje zout en versgemalen peper.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen