Recept bladerdeeghapjes

Ingrediënten

Voor de bladerdeeghapjes met pompoen
150 gram flespompoen
2 el studentenhaver
1 speculaasje
scheutje zonnebloemolie
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 losgeklopt ei
zout
versgemalen peper

Voor de bladerdeeghapjes met garnalen
4 st. black tiger garnalen
1 ei
1 el sweet chilisaus
scheutje olijfolie
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 losgeklopt ei
zout
versgemalen peper 

Voor de bladerdeeghapjes met pulled duck
150 g pulled duck
2 speculaasjes
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 losgeklopt ei
zout
versgemalen peper 

Aan de slag

Voor de bladerdeeghapjes met pompoen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd voor de bladerdeeghapjes van pompoen de pompoen in blokjes en fruit deze aan in een scheutje zonnebloemolie.
  • Hak de studentenhaver grof, voeg toe aan de pompoen en laat het geheel 10 minuten stoven. 
  • Kruid met zout en peper en voeg vervolgens de verkruimelde speculaas toe.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden en schep de vulling in het midden.
  • Smeer de randjes van het bladerdeeg lichtjes in met water en vouw het deeg dubbel, zodat een driehoekje ontstaat.
  • Druk de randen goed aan en leg op een bakplaat 
  • Smeer de randjes van het bladerdeeg lichtjes in met water en vouw het deeg dubbel, zodat een driehoekje ontstaat/
  • Druk de randen goed aan en leg op een bakplaat.
  • Smeer lichtjes in met losgeklopt ei en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.

Voor de bladerdeeghapjes met garnalen

  • Snijd voor de bladerdeeghapjes met garnalen de garnalen in stukjes
  • Verwarm een scheutje olijfolie en bak er de garnalen in aan.
  • Voeg de chilisaus toe en kruid met zout en peper
  • Zet het vuur lager, voeg er het ei en de kruiden aan toe en laat nog 2 minuten al roerend garen, zodat het ei begint te stollen.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden en schep de vulling in het midden.
  • Smeer de randjes van het bladerdeeg lichtjes in met water en vouw het deeg dubbel, zodat er een driehoekje ontstaat.
  • Druk de randen goed aan en leg op een bakplaat.
  • Smeer lichtjes in met losgeklopt ei en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.

Voor de bladerdeeghapjes met pulled duck

  • Pluk voor de bladerdeeghapjes met pulled pork het vlees in fijne stukjes en verwarm kort in een hapjespan.
  • Verkruimel er de speculaasjes bij en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden en schep de vulling in het midden.
  • Smeer de randjes van het bladerdeeg lichtjes in met water en vouw het deeg dubbel, zodat er een driehoekje ontstaat.
  • Druk de randen goed aan en leg op een bakplaat.
  • Smeer lichtjes in met losgeklopt ei en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.

TIP: ''Wil je de hapjes helemaal in het thema van Sinterklaas maken, snijd de plakjes bladerdeeg dan recht doormidden en verdeel er de vulling over. Smeer de randjes lichtjes in met water en leg er een tweede plakje deeg op. Druk de randjes goed aan en geef het de vorm van 'de zak van Sinterklaas'. Druk de bovenkant lichtjes aan met een vork om de vorm te benadrukken en bind er een touwtje omheen.

Eet smakelijk!

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen