Waste

Voedselverspilling gericht terugdringen

Zorginstellingen in Nederland verspillen onnodig veel voedsel. Zo verdwijnt ongeveer 25% van de warme maaltijden en 15% van de broodmaaltijden in de afvalbak. Deze verspilling zit in het gehele voedingsproces: van inkoop tot bereiding en portioneren. We zien het als onze taak om voedselverspilling in de zorg terug te dringen en nemen daarbij graag het voortouw.

Om voedselverspilling te reduceren, is het allereerst belangrijk om bewustwording te creëren. Daarom organiseren we regelmatig voorlichtingssessies en trainingen voor uw medewerkers.

Leanpath

Daarnaast werken we samen met Wageningen UR, maar ook met internationale kennispartners. Een van hen is Leanpath: een innovatief registratie- en analysesysteem waarmee u voedselverspilling tot 40% kunt inperken. Met LeanPath gaat u voedselverspilling eenvoudig en effectief te lijf. Met gerichte data stuurt u op oorzaken in de menu-engineering, het bereidingsproces en de tijdsduur tussen bestellen en serveren.

Wat levert Leanpath u op?

  • Minder (afval)kosten
  • Grotere tevredenheid van uw cliĆ«nten en patiĆ«nten
  • Duurzamere maaltijdvoorziening
  • Meer bewustwording onder uw medewerkers
  • Beter milieu