Vega borrelplank recepten

Mediterraanse toast met geroosterde tomaatjes

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

Voor 12 hapjes

  • 820471 200 gram cherry trostomaatjes
  • 130015 1 zak Mediterraanse toast
  • 43926 75 gram pestospread
  • 517269 2 takjes verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper & zout

Verwarm de oven voor op 190 graden met de grillstand aan. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met versgemalen peper en zout. Rooster de tomaatjes onder de grill tot ze licht beginnen te kleuren en het velletjes begint te barsten. Neem uit de oven. Snijd de basilicumblaadjes fijn, maar houd er enkele achter ter garnering. Meng de gesneden basilicum met de geroosterde tomaatjes. Smeer de toastjes in met de pestospread en verdeel er de geroosterde tomaatjes over. Garneer met de basilicum.

Camembert uit de oven met crudité’s

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

Voor 4-6 personen

  • 707547 1 hele camembert
  • 95910 2 el honing
  • 514627 2 takjes verse tijm
  • 517366 2 takjes verse rozemarijn
  • 669634 bleekselderij
  • 404694 bloemkool
  • 361870 bospeen
  • 517120 komkommer
  • 225919 radijsjes
  • versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan. Haal de camembert uit de folie en snijd een dun laagje van de korst. Leg terug in het houten mandje met de gesneden kant naar boven. Smeer in met de honing en steek er her en der topjes tijm en rozemarijn in. Kruid met versgemalen peper. Plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas mooi zacht en warm wordt en de honing licht begint te karamelliseren.
Serveer de warme camembert met de dungesneden rauwe groente zoals bleekselderij, bloemkool, bospeen, komkommer en radijsjes en gebruik deze om er de kaas mee te dippen.

Tip: “Wil je liever eenpersoonsporties maken van de warme camembert, lepel de kaas dan in individuele vuurvaste schaaltjes of kies voor de geportioneerde puntjes (109775) en laat deze warm worden op een amuselepel.”

Tortizza met ricotta en avocado

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Voor 4-6 personen

  • 114935 1 tortillawrap
  • 712157 4 el ricotta
  • 114888 2 avocado’s
  • 195083 ½ citroen
  • 195083 4 takjes citroentijm
  • 331561 40 gram veldsla
  • 559012 2 el citroenolie
  • versgemalen peper & zout

Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan. Leg de tortillawrap op een bakplaat met bakpapier en smeer in met de ricotta. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout. Rasp er wat citroenschil overheen. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees voorzichtig uit. Snijd het vervolgens in mooie plakjes en beleg er dapkapansgewijs de tortillawrap mee. Ris er de citroentijm overheen. Besprenkel lichtjes met een beetje citroenolie, citroensap en versgemalen peper. Bak de ‘tortizza’ in ongeveer 8-10 minuten krokant in de oven.
Verdeel er de veldla over en besprenkel met de rest van de citroenolie, citroensap en citroenrasp. Snijd in mooie puntjes en serveer direct.

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen